Sommarmusik och Vägkyrka 2017

Även denna sommar kommer vi att fylla våra kyrkor med vacker musik på torsdagskvällarna! Det är förstås gratis inträde, men man har möjlighet att lämna en gåva till församlingens musikverksamhet.
I samarbete med Sensus.

22 juni, 19.00, Ljusterö kyrka
”Romantikens blå blomma”
Sånger av Robert Schumann, Ture Rangström och Wilhelm Peterson-Berger.
Carl Gyllenhammar, sång
Torsten Runolf, piano.

29 juni, 19.00, Roslags-Kulla kyrka
Emilia Feldt
Emilia är utbildad operasångerska vid Operahögskolan i Stockholm och har sjungit på många stora operascener. Emilia har även sjungit mycket inom pop, musikal, jazz och även gästat i bandet In flames. Tillsammans med hemliga gäster bjuder vi denna afton på en ljuv blandning av opera, romanser, visor och pop.
Emilia Feldt, sopran

6 juli, 19.00, Ljusterö kyrka
”Från fåglarnas rike”
– Luther och musiken, i samband med att vi 2017 firar reformationens 500-årsjubileum!
DRÅM, ensemble för folkmusik & tidig musik:
Anna Rynefors: Viola da gamba, moraharpa, slagverk, sång
Erik Ask-Upmark: Harpa, orgelportativ, säckpipor, sång

13 juli, 19.00, Ljusterö kyrka
”Musik för tio strängar”

Spansk och norsk nationalromantik samsas med klassiska pärlor och sydamerikanska smäktande melodier. Musik av bl a Schubert, Grieg, De Falla och Villa-Lobos.
Liv Skareng, gitarr
Tove Törngren, cello

20 juli, 19.00, Roslags-Kulla kyrka
”Fantasier och naturbilder”
Musik bland kobbar och skär med Duo Resonansen. Iréne & Mats-Göran Högström med sång gitarr, basgitarr, piano, tvärflöjt i klassisk musik och svensk vistradition av Taube, Adolphson, Carl Anton, Hambe, Grieg, Debussy m.fl.

27 juli, 19.00, Ljusterö kyrka
Ingmarsö Hafsband med vänner
Tradjazzlåtar på bl.a. blåsinstrument, banjo och piano blandas med härliga allsånger tillsammans med körsångare från bygden. Denna konsert är en stark tradition här på Ljusterö. Kom i god tid och samåk gärna, för både parkeringen och kyrkan kommer att bli full!

3 aug, 19.00, Ljusterö kyrka
”Johan, Gabriel & Ted”

I sommar är det 20 år sedan en av våra mest älskade artister och låtskrivare gick ur tiden. Johan & Gabriel vill därför tolka bröderna Gärdestads låtskatt och fortsätta sprida dess fantastiska lyrik och melodi. De bjuder på självklara klassiker och gräver även fram några överraskningar. Johan Karlsson & Gabriel Sjöwall, sång & gitarr

Dessutom:

söndag 23 juli, 16.00, Ljusterö kyrka
Operagala
Hovsångerskan Lena Nordin med vänner i en Operagala med Operasolisterna från Kungliga Operan.
Arr: Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister.
Inträde tas upp. Biljett kan köpas vid entrén.

Frågor om musiken? Kontakta Erik Tegenborg, erik.tegenborg@svenskakyrkan.se, tfn 08-540 832 31 eller Eva Svärd Mannerstedt på eva.svard.mannerstedt@svenskakyrkan.se

Vägkyrka

Välkommen till vägkyrkan i Roslags-Kulla kyrka.

v.27-29 tisdag till torsdag, 11-15.

4-6 juli kl.11-15. Andakt onsdag 13.00

11-13 juli kl.11-15. Andakt onsdag 13.00

18-19 juli kl.11-15. Andakt onsdag 13.00.

Det bjuds på kaffe/te med tillbehör och guidning.

Frågor om vägkyrkan? Kontakta Karin Fridblom, tfn 073-4263267.