Vuxna

Bild ifrån Ljusterökörens framträdande på
Ingmarsö i maj -13

Ljusterökören

Föreningen Ljusterökören är en skärgårdskör, vars medlemmar kommer från Ljusterö och  den närmaste omgivningen. Vi gillar att sjunga allt ifrån folkvisor och populärmusik till kyrkomusik. Kören är Ljusterö-Kulla församlings kyrkokör.

Kören består av 25-tal medlemmar och vi är glada över att få nya, sångglada kamrater. Kravet för medlemskap är att du tycker om att sjunga och har ett hyfsat gehör.

Vi har en mycket blandad repertoar, alltifrån de gamla klassikerna till de moderna viskompositörerna. Vi brukar sjunga i gudstjänster, på julkonserter, luciafirande och musikandakter m.m. i Ljusterö och Roslags-kulla kyrkor men också vid olika begivenheter och högtider på många andra ställen.

Under terminerna övar vi onsdagar kl 18.30-20:50 i Prästgården vid Ljusterö kyrka. Du är välkommen att när som helst, utan krav, vara med under en repetition för att se och höra hur vi har det.

Vill du vara med och sjunga i Ljusterökören eller vill du bara veta mer
ring ordförande Ylwa Borg 0708 811 875 eller vik körledare Eva Svärd Mannerstedt på eva.svard.mannerstedt@svenskakyrkan.se

Besök Ljusterökörens egen webbplats

Höstterminen startar den 30 augusti.

Ökvarten

Vi är en grupp herrar som gillar att sjunga manskör. 2014 bildade vi Ökvarten. Från början var vi en kvartett, men nu har vi vuxit!

Vi sjunger olika arrangemang för manskör, både från den traditionella repertoaren och en hel del nyskrivet material. Vi repeterar i Prästgården vid Ljusterö kyrka onsdagar kl. 17:45 – 18:30.

Vill du vara med och sjunga i Ökvarten, eller vill du bara veta mer, kontakta vik körledare Eva Svärd Mannerstedt på eva.svard.mannerstedt@svenskakyrkan.se

Höstterminen startar den 6 september

Sång på skoj

Kören Sång på skoj består av närmare 20 damer och herrar som träffas torsdagar 14 – 16 i Roslags-Kulla församlingshem för att sjunga populära allsånger, visor, schlager mm. Ledare är kyrkans kantor.

Några gånger per termin sjunger gruppen i kyrkan eller anordnar allsångskvällar tillsammans med lokala spelmän.

Om du vill vara med, kontakta vik körledare Eva Svärd Mannerstedt på eva.svard.mannerstedt@svenskakyrkan.se

Höstterminen startar den 7 september.